HTML

choicemovie

írások megtekintett filmekről, érdekes fotós és videós témák, időnként zene és irodalom

Tartalomjegyzék

Archívum

Frozen River (2008)

sergioleone 2009.05.22. 10:32

Tegnap egy olyan filmet néztünk, ami itthon valószínüleg nem lesz bemutatva. Hogy miért? Hát a szokásos okok miatt..... tudod, Magyarországon az emberek nem néznek "drámát". Gondolom, elég drámai az életük amúgy is. Bámulják a televíziót. Na mindegy........

Inkább a filmről. Jó film. Nem több, nem kevesebb. Melissa Leo, a főszereplő igen emlékezetesen játszik. Ez úgy látszik, másnak is feltűnt, mert 2009-ben Oscar-díjra jelölték, mint legjobb női főszereplőt. A plakáton azt mondja a Tarantino, hogy thriller, pedig nem. Dráma, mondom. Egy lepusztult otthon, egy lepusztult városka a kanadai határ mentén, teljesen szétesett életek.... dráma, na.

Persze nem tökéletes. Főleg a képpel vannak problémáim. Rögtön kiszúrtam, hogy ez videóra forgott. Utánanéztem, ezt a kamerát használták: Panasonic AJ-HDC27H.

 

Ez egy 720p DVCpro kamera, amúgy biztos jó, mondjuk reklámfilmek forgatásához, de szerintem még akkor is jobban jártunk volna ebben az esetben, ha 16mm-re forgott volna a film, ha már nincs keret 35mm-re. 720p.... az kb egymillió pixel, az kevés. És se dinamika, se szinek, se felbontás.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel a filmet egy kiadói megtekintő lemezen néztük, ezért értelmetlen lenne, mint kiadványt értékelnem. Nézhető volt, és gondolom a rendes kiadások képével és hangjával nem lesz gond.

Értékelés:

Ajánlás: AJÁNLOTT

Film: 6.5/10

Kép: 16:9/1.78

Hang: -

Felirat: -

21:9: -

Kiadvány: -

Címkék: film dráma melissa leo

komment

süti beállítások módosítása