HTML

choicemovie

írások megtekintett filmekről, érdekes fotós és videós témák, időnként zene és irodalom

Tartalomjegyzék

Archívum

Monster's Ball (2001)

sergioleone 2009.06.04. 09:18

Mostanság sok filmet nézünk újra. Ennek az az oka elsősorban, hogy nem nagyon akarnak jönni új filmek, amik érdekelnének. Így csúszott be a Szörnyek keringője, amit már jó pár éve láttunk utoljára.

Marc Forster fiatal rendező, ennek ellenére már nyolc játékfilmmel a háta mögött készíti új filmjét, ami egy zombis/horror sci-fi lesz, World War Z címmel valamikor 2010-ben láthatjuk majd. Úgy tűnik, minden műfajban meg szeretné mérettetni magát, mert eddigi filmjei elég vegyesek, de minden esetben kiváló munkát végzett. Első kiemelkedő sikere kétségkívül a 32 évesen (!!) leforgatott a Monster's Ball volt, ezt követték olyan jó címek, mint a Finding Neverland (2004), a Stay (2005), a Strainger Than Fiction (2006), míg 2007-ben a The Kite Runner-rel újra komoly művet tett le az asztalra. Azt, hogy az utolsó James Bond filmet (Quantum of Solace) elvállalta, az azért meglepő, de mivel nem láttam eddig, csak remélhetem, hogy nézhető, tisztességes iparosmunka lett belőle.

 

A Szörnyek keringője Halle Berry legjobb filmje, kiemelkedő az alakítása, enélkül nem tudna felmutatni különösebben értékeset a pályafutása alatt. Billy Bob Thornton remekel a rasszista börtönőr szerepében.

És nem utolsósorban meg kell emlékeznünk a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt ausztrál Heath Ledger-ről, aki szintén ebben a filmben mutatta meg először igazán a tehetségét. Bár szerepe rövid, de nem felejthető.

Talán korunk egyik legtehettségesebb ifjú színészét veszítettük el tavaly.

Mindössze 29 éves lett volna.

 

A kiadványról nincs különösebben mit mondani, átlagos BP-Film DVD. Nézhető. Ha nincs meg, most azonnal gyűjtsd be, láttam valami nyári akcióban 600 Ft-ért. Jaja, itt tartunk. 600 Ft.

Értékelés:

Ajánlás: NAGYON AJÁNLOTT

Film:  8/10

Kép:  3/5 - 16:9 / 2.40

Hang:  3/5 - angol DD 5.1

Felirat:  3/5

21:9:  45%

Kiadvány:  3/5 

Címkék: film dráma heath ledger halle berry marc forster billy bob thorton

komment · 1 trackback

süti beállítások módosítása