HTML

choicemovie

írások megtekintett filmekről, érdekes fotós és videós témák, időnként zene és irodalom

Tartalomjegyzék

Archívum

Gone Baby Gone (2007)

sergioleone 2009.06.07. 17:05

Ha azt mondom neked, Ben Affleck, akkor legyintesz egyet? Mert én nemrég még legyintettem, mert Mr. Affleck színészi teljesítményével eddig nem vívta ki nálam az elismerést. Jó jó, a Good Will Hunting (1997) jó film, de a többi szerepvállalása általában pocsék. Igazából meg sem néztem a filmjeinek többségét.

Most mégis róla írok. Hogy mi vitte rá arra, hogy rendezésre adja a fejét, azt sosem fogjuk megtudni. Amikor rápillantottam az imdb-n lévő értékelésre, először az jutott az eszembe, hogy minden bizonnyal nyugat-virginiai tinilányok csapatostul és szervezetten kattintgatnak a tízcsillagos értékelésre megállás nélkül, miközben rószaszínüre tapétázott szobájukban szerelmes szavakat suttogva maguk elé nézik áhitattal a falukra felcellukszozott Ben Affleck  plakátokat.... hehe ..... de nem.

Jól tette hogy váltott, mert ezt sokkal jobban csinálja. Ráadásul az első rendezése messze kiemelkedik az átlagból, és egy igen intelligens, csavaros thillert hozott össze.

Ha eddig te is szkeptikus voltál Mr. Affleck személyével kapcsolatban, annál inkább arra buzdítalak, hogy ne hagyd ki ezt a filmet.

 

Az "öreg", megbízható színészek, mint Morgan Freeman és Ed Harris hozzák a formájukat, a fiatal Michelle Mohaghan is jó, de mindenképp ki kell emelni a főszereplő Casey Affleck játékát, aki bátyja irányítása alatt eddigi legjobbját nyújtja.

A DVD kiadvány elfogadható, kép és hang kiemelkedően jó, és ha eltekintünk a kissé spoileres magyar címtől - Hideg nyomon - akkor nem lesz vele bajunk.

Értékelés:

Ajánlás:  AJÁNLOTT

Film: 7/10

Kép: 5/5 - 16:9/1.85

Hang: 4/5 - angol DD 5.1

Felirat: 3/5

21:9: -

Kiadvány: 3/5 

Címkék: film ben affleck ed harris morgan freeman thiller casey affleck

komment

süti beállítások módosítása