HTML

choicemovie

írások megtekintett filmekről, érdekes fotós és videós témák, időnként zene és irodalom

Tartalomjegyzék

Archívum

The Secret Life of Words (2005)

sergioleone 2009.05.26. 08:36

A spanyol Isabel Coixet minden bizonnyal a kortárs női rendezők kiemelkedő alakja. Első nemzetközi sikerét (My Life Without Me - 2003) szintén a fantasztikus Sarah Polley kanadai színésznő főszereplésével készítette. Jó párost alkotnak ők ketten. remekül kiegészíti őket Tim Robbins a szerepében, amit szemmel láthatóan igen élvezett. Isabel nemcsak rendez, de általában ő maga írja a forgatókönyvet, és ebben a műben még ő volt az operatőr is. Hmmm.....

Lassú, komoly film, csodálatos élmény.

A rendezőnő 2008-es Elegy című alkotása mostanában fog megjelenni, már várom annak ellenére, hogy a fogadtatása elég vegyes volt.

Az új filmje pedig Japánban forgott és játszódik, főleg japán színészekkel és nemzetközi stábbal, igen ígéretes. Remélem eljut hozzánk. A főszereplő az a Rinki Kikuchi, akit utoljára a Babel Tokyoban játszódó részének a főszereplője volt.

Csekk: Map Of The Sounds Of Tokyo

 

 

 

 

 

 

 

 

Az itthoni kiadvány első látásra ijesztő, hiszen az igen "kultúrált" nevű Best Hollywood kiadóféleség jelentette meg. Best Hollywood... érted... mennyit gondolkodhattak - itt európa közepén - ezen az elképesztő megnevezésen. Mindig félek a kidványaiktól, mert általában borzalmas borítóval, tragikus minőségben, a film iránti tisztelet tökéletes hiányával dolgoznak, aminek az eredménye jórészt egy helyesírási hibáktól hemzsegő felirat, (ha egyáltalán tesznek rá magyar feliratot, mert mint tudjuk, Magyarországon a szinkron az úr, a híresen okos magyar nép nem tud olvasni), és rossz kép- és hangminőségű kiadvány. A BH magas fokon űzi az igénytelen kiadványok elkészítésének gyakorlatát.

Itt most annyi szerencsénk van, hogy maga filmtartalom kép- és hangminősége nagyon jó, így nem kell külhoni kiadványt vadászni.

Értékelés:

Ajánlás: NAGYON AJÁNLOTT

Film: 9/10

Kép: 5/5 - 16:9/1.85

Hang: 4/5 - angol DD 5.1

Felirat: 2/5

21:9: -

Kiadvány: 1/5 

Címkék: film dráma tim robbins sarah polley isabel coixet

komment

süti beállítások módosítása