HTML

choicemovie

írások megtekintett filmekről, érdekes fotós és videós témák, időnként zene és irodalom

Tartalomjegyzék

Archívum

North Country (2005)

sergioleone 2009.05.23. 08:05

Az új-zélandi Niki Caro rendezte a filmet, ez előtt a Whale Rider-rel bizonyított. Most a Bálnalovas színvonalát nem sikerült ugyan elérnie, ami valószínűsíthetően a stúdió (Warner) miatt van, de azért egy jó film lett a végeredmény. Charlize Theron igen tehetséges, ez itt is látszik, és amellett, hogy már nyert is mindenféle díjakat, köztük Oscar-t is kapott a Monster főszerepéért, az itt nyújtott alakításért is jelölték a legjobb női főszereplő Oscar-ra.

Kőkemény Minnesota a magyar cím. Hát igen. Újra sikerült egy remek címet összehozni a kiadónak. Én nem is tudom, hogy csinálják. Valószínüleg nagyon komoly munka van benne, gondolom hetekig meetingelnek a managerek, és vért izzadva találnak ki jobbnál jobb címeket. Egyszer talán majd írok egy rövidet a hihetetlenül rossz magyar címekről.

 

 

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

A DVD kiadvány rendben van, kép jó, a hang igen jó, még az extrák is feliratosak. Kellemes meglepetésnek kapunk egy nagyon jó score-t, amit zeneszerzőként az argentín Gustavo Santaolalla jegyez, aki olyan kiemelkedő filmek zenéjét írta, mint pl. a 21 Grams, a Brockeback Mountain, vagy a Babel.

Értékelés:

Ajánlás: AJÁNLOTT

Film:  6/10

Kép:  4/5 - 16:9/2.40

Hang:  4/5 - angol DD 5.1

Felirat:  3/5

21:9:  80%

Kiadvány:  3/5

Címkék: film dráma charlize theron woody harrelson sissy spacek frances mcdormand gustavo santaolalla

komment

süti beállítások módosítása