HTML

choicemovie

írások megtekintett filmekről, érdekes fotós és videós témák, időnként zene és irodalom

Tartalomjegyzék

Archívum

Little Children (2006)

sergioleone 2009.06.01. 07:48

Todd Field rendezte a filmet. Ki is ez a Mr. Field? Alapvetően televíziós filmekben szinészkedik, de időnként felbukkan mozikban is, legjelentősebb szerepét az Eyes Wide Shut-ban, mint fontos kulcsfigurát, a bárzongoristát alakítja.

Hogy tehetséges rendező, azt már első játékfilmjével, a 2001-ben készült In the Bedroom című drámával már bizonyította. Annyira jól, hogy annak idején az In the Bedroom volt egy olyan titkos favoritom, amit mindenkinek ajánlgattam megtekintésre.

Itt sem vall szégyent, egy remek mozit hozott össze. Egy suburb-ban vagyunk, ami ugye egy olyan külváros vagy kisváros, ami a nagyváros központjától messzebb terül el, és az emberek onnan ingáznak be dolgozni a belvárosba. Sokszor feldolgozott téma, hogy az átlag amerikai itt szétúnja az agyát, és az emberek, jobb dolguk nem lévén, egymásnak esnek. Itt is ez van. Mr. Todd remek érzékkel nyúl a témához, kerüli a sablonokat, színészeit jól mozgatja a nyugodt kisvárosi háttér előtt. 

 

Kate Winslet ragyogó, mint mindig, és partnerei, Patrick Wilson és Jennifer Connelly is remekelnek a szerepükben.

 

A kiadvány nem rossz, azt az átlagot hozza, amit minden DVD-nek kellene. Kép és hang rendben van. Ha esetleg a magyar címén keresnéd, akkor tessék: Apró titkok. Tulajdonképpen nem lenne rossz cím, ha bármi köze is lenne az eredetihez. De nincs.

Értékelés:

Ajánlás:  AJÁNLOTT

Film: 7/10

Kép: 4/5 - 16:9/2.40

Hang: 4/5 - angol DD 5.1

Felirat: 3/5

21:9: 50%

Kiadvány: 3/5

Címkék: film dráma kate winslet jennifer connelly todd field

komment

süti beállítások módosítása